Dla kogo jest konkurs: mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa z sektora HoReCa, które doświadczyły spadku obrotów o co najmniej 30% mogą ubiegać się o wsparcie. Z myślą o ograniczeniu wpływu COVID-19, program skupia się na inwestycjach w produkty, usługi oraz kwalifikacje pracowników, zachęcając do zielonej transformacji i cyfryzacji.
Nabór wniosków trwa od 6 maja 2024 r. do 5 czerwca 2024 r. – nie przegap terminu!
Wnioski będzie można składać wyłącznie w postaci elektronicznej przez Lokalny System Informatyczny PARP.
Oferowane jest wsparcie w:
1) inwestycji w projektowanie i produkcję swoich towarów i usług:
zakup maszyn i urządzeń niezbędnych do wprowadzenia na rynek nowych produktów/usług, roboty budowlane, w tym budowa nowych linii produkcyjnych, inwestycje związane z zieloną transformacją, w szczególności zachęcające do zapobiegania powstawaniu odpadów, recyklingu/ponownego wykorzystania odpadów oraz wdrożenia rozwiązań w zakresie energii ze źródeł odnawialnych, działania związane z wykorzystaniem nowych technologii w związku
z koniecznością dokonania zmian procesów, sposobu funkcjonowania przedsiębiorstwa lub wzmocnienia odporności na wypadek kolejnych kryzysów w sektorze oraz 2) podnoszenie kwalifikacji pracowników lub 3) usługi rozwojowe MŚP np. opracowanie studium wykonalności, modelu biznesowego, opracowanie procedur technicznych.
Możesz otrzymać dofinansowanie pokrywające do 90% kosztów kwalifikowalnych, z minimalną wartością dotacji wynoszącą 50 tys. zł i maksymalną 540 tys. zł.
Zapewniam pomoc w przygotowaniu wniosku o dofinansowanie. Konkurs jest wyłącznie dedykowany dla branży hotelarstwa, gastronomii, turystyki i kultury, mających na celu dywersyfikację działalności i rozwój kompetencji pracowników.
Nie czekaj, skontaktuj się ze mną już dziś, napisz mai na: biuro@da-vinci.com.pl, lub umów się na bezpłatną rozmowę KONTAKT. Razem zrealizujemy Twój projekt i pomożemy Twojej firmie rozwijać skrzydła w branży HORECA! Wspieram firmy! Profesjonalne wsparcie biznesu na wyciągnięcie ręki.